Thursday, June 09, 2011

drog_A_tek/ The Erasers

Γκαλερί Bernier/Eliades στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2011
2-4 Ιουνίου - 12.00-20.00: Ζωντανή εγκατάσταση / 20.00-24.00: Ζωντανή performance (Είσοδος ελεύθερη)
drog_a_tek / Erasers

WE LOST CONTROL
72 mistakes in real time

Οι drog_a_tek και οι Erasers εμφανίζονται μαζί για 72 ώρες στην γκαλερί Bernier/Eliades, όπου θα δημιουργήσουν ένα ζωντανό και συνεχώς εξελισσόμενο οπτικό/ακουστικό studio.
Οι drog_a_tek και οι Erasers δημιουργούν, μοντάρουν και εκπέμπουν σε πραγματικό χρόνο ηχητικά και οπτικά έργα που είναι αυτοσχέδια και αποσπασματικά. Μέσα από την παράσταση μπορεί επί τόπου ταυτόχρονα να κινηματογραφήσουν μία ταινία, να εκδόσουν ένα φανζίν, να ηχογραφήσουν έναν μουσικό ή κοινωνικό διάλογο, να ζωγραφίσουν τους τοίχους, να κάψουν τα ηχητικά και φωτιστικά συστήματα και να εφευρέσουν καινούργια.

Θυσιάζοντας τον έλεγχο, αναπτύσσουν μια ζωντανή σύνθεση και αποσύνθεση ήχων και εικόνων,
χρησιμοποιώντας ποικίλα μέσα όπως: βίντεο-προβολές/ DJ sets/ φωτογραφίες/ ψηφιακές μνήμες/ δεδομένα ιντερνέτ/ αρχειακές ταινίες/ κασσέτες/ φωτοτυπίες/ ψαλίδια/ κόλλες/ χαρτοταινίες/ βρώμικους ήχους/ μαρκαδόροι/ σελίδες/ σφραγίδες/ λουκάνικα/ αντικείμενα χωρίς ταυτότητα/ πλήκτρα/ κινέζικες απομιμήσεις/ υπολογιστές/ αλκοόλ/ δημόσιες αφηγήσεις/ μελάνια/ χαμηλής ποιότητας ηχογραφήσεις και κρυφές επιθυμίες.

Οι drog_A_tek είναι ένα ελαστικό μουσικό σχήμα που αυτοπροσδιορίζεται σε κάθε του συνάντηση· ένα
ετερόκλητο και εκλεκτικό σύνολο αυτοσχεδιαστικής αταξίας που δημιουργήθηκε το 2001 στην Αθήνα.
Ηχογραφεί στιγμές σε πραγματικό χρόνο και παράγει προσωρινά ηχητικά/οπτικά περιβάλλοντα. Αποτελεί μία ανθρώπινη μηχανή που κουρδίζει ανώμαλα ήχους και υποβάλλει το υλικό του σε ένα συνεχές copy, paste & delete. Αυτοσχεδιάζουν με όργανα, εικόνες, συσκευές και πληροφορίες, κατασκευάζοντας δημόσιες αποσπασματικές αφηγήσεις. Τυπώνουν μουσική, αφίσες, stickers, γράφουν σε τοίχους και στο διαδίκτυο. Οι drog_A_tek μέσα απο τη δεκαετή πορεία τους έχουν συνθέσει μεταξύ άλλων την μουσική για την ταινία "Χωρα προέλευσης" του Σύλλα Τζουμέρκα και εχουν παρουσιάσει έργα στο Φεστιβαλ Αθηνών, ενώ το κυρίως κομμάτι της δουλειάς τους περιλαμβάνει εμφανίσεις σε αχαρτογράφητα μέρη της Αθήνας.

Οι Erasers είναι μία καλλιτεχνική ομάδα που βασίζεται στην ενοποίηση φαινομενικά διαφορετικών καταστάσεων όπως το live cinema, ο μουσικός αυτοσχεδιασμός, οι εγκαταστάσεις, η performance και η ζωντανή δράση. Οι διαφορετικές καλλιτεχνικές φόρμες που ενσωματώνονται στις δράσεις τους, στοχεύουν στην δημιουργική ανταλλαγή εμπειριών γύρω από ένα νέο «ανοιχτό» έργο. Ο συνδυασμός διαφορετικών στοιχείων αποτελεί τον πυρήνα αναζήτησης για μια νέα ηχητική/οπτική γλώσσα. Οικειοποιούνται τις ιδιαιτερότητες και την αρχιτεκτονική του εκάστοτε χώρου που υποδέχεται τις ζωντανές δράσεις τους. Οι ιδέες σκοπίμως παρουσιάζονται σαν ένα μη γραμμικό και αποσπασματικό φαινόμενο στις ζωντανές εμφανίσεις τους, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ελευθερία πλοήγησης ανάμεσα στους ήχους, τις εικόνες και το περιβάλλον που οι ίδιοι παράγουν εικείνη τη στιγμή. Οι Erasers έχουν παρουσιάσει οπτικά/ακουστικά έργα στην Αθήνα, το Παρίσι, τη Γενεύη, το Λονδίνο, το
Μοντπελιέ και στο Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home